Javi López participa al 15è congrés ordinari del PSC

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc, al Palau de Congressos de Catalunya, el 15è congrés ordinari del PSC on s’han marcat les línies ideològiques i el projecte socialista per governar Catalunya i en el que ha participat el diputat al Parlament Europeu, Javi López.

La inauguració va comptar amb les intervencions de figures socialistes com l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; la presidenta del S&D Group, Iratxe García i l’expresident,  José Luis Rodríguez Zapatero.

 

inauguracio congres PSC

 

En el Congrés els i les socialistes han ratificat Salvador Illa com a primer secretari i candidat a la presidència de la Generalitat. “Catalunya i els catalans i catalanes estem preparats per passar pàgina i necessitem un president a l’altura”, va manifestar López. També s’ha renovat la executiva del PSC, amb especial menció a la Laura Ballarín al capdavant de l’Àrea de Política Europea i Internacional.

     

 

Al plenari del Congrés també s’ha aprovat la proposta de resolució “Compromesos amb Europa” on els socialistes reiteren la necessitat de lluitar per mantenir el model de convivència i desenvolupament social que és avui Europa.

López va participar al diàleg: “Àgora d’Horitzó Europa” parlant dels reptes que tenim per davant en les properes eleccions europees el 9 de juny amb Laura Ballarín, diputada pel PSC al Parlament Europeu, Cristina Gallach, exsecretària general adjunta de la Organització de les Nacions Unides i l’Enric López, president de la Young European Socialists (YES).

 La clausura del 15è Congrés del PSC va comptar amb la presència del president Pedro Sánchez Castejon qui va manifestar que Catalunya no avançarà ni sola ni dividida. Catalunya avançarà unida, i això és el que proposa Salvador Illa per a Catalunya per al proper 12 de maig”.