Javi López acompanya a Salvador Illa en la seva visita al Regne Unit

Aquesta setmana, l’eurodiputat Javi López ha visitat el Regne Unit amb una agenda de reunions amb el UK Labour Party i el Scottish Labour Party i contactes institucionals per tal d’intercanviar visions sobre la política europea, les relacions entre Catalunya i el Regne Unit, i reforçar la col·laboració i els lligams entre partits. Unes trobades organitzades en el marc de la visita al país del primer secretari i candidat de PSC, Salvador Illa, que ha estat acompanyat per López i la Secretària de Política Europea i també eurodiputada del PSC, Laura Ballarín.

 

La primera jornada va començar amb una reunió de treball amb l’ambaixador d’Espanya al Regne Unit, José Pascual Marco, i una reunió amb el secretari general del UK Labour party, David Evans, per parlar sobre els reptes i el futur del projecte socialdemòcrata a Europa.

Va continuar amb una reunió a Westminster amb Stephen Doughty, ministre a l’ombra per a Europa, Nord Amèrica i Territoris d’Ultramar i Angela Rayner, viceprimera ministra a l’ombra i número 2 del partit laborista. Amb ells han pogut compartir experiències sobre el paper dels “shadows cabinets” inclòs el “Govern alternatiu” que lidera Salvador Illa a Catalunya.

Més tard, a la London School Of EconomicsSalvador Illa va oferir una conferència sota el títol ‘Strengthening Europe from Catalonia’, sobre la important contribució de Catalunya, de la mà de la resta d’Espanya, a enfortir el projecte europeu.

La delegació també va mantenir una trobada amb Chris Bryantministre a l’ombra d’Indústries Creatives i Digitals, i per acabar la segona jornada, una trobada amb l’ambaixador de la UE al Regne Unit, Pedro Serrano, que va permetre aprofundir en les relacions entre la Unió Europea i el Regne Unit després del Brexit, les seves conseqüències i el marc de col·laboració que s’ha hagut d’obrir de nou

Un dels temes centrals de la visita ha estat Escòcia. El primer secretari del PSC i els eurodiputats s’han reunit amb Jim Murphy, exlíder del Scottish Labour party i exMP, amb Neil Bibby MSP, i Anas Sarwar, actual líder del partit laborista escocès. També han tingut l’oportunitat de conversar amb Gordon Brown, ex primer ministre del Regne Unit, referent socialdemòcrata i figura clau del progressisme global. L’eurodiputat Javi López ha declarat que ha estat “una profitosa visita on hem pogut parlar de la seva experiència i lideratge, i de la conversa pública a Escòcia durant la última dècada. Escòcia es troba en un moment de canvi, després de més de 15 anys de governs a favor de la independència, l’esgotament de la fórmula i la degradació de les polítiques públiques, obren una nova oportunitat per a un canvi de la mà del laborisme escocès”.